top of page

Onze reis

De eerste ontmoeting van zaakvoerder Silke Rossaert met het vinatge oldtimer busje Pelino
Zaakvoerder Silke in actie op het doopfeest van Foodtruck Pelino

​Een vleugje Italië in België

Italië heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad. Niet alleen vanwege de prachtige landschappen en het heerlijke eten, maar vooral door de zuiderse cultuur en gastvrijheid die ik tijdens mijn reizen en verblijf in Italië heb leren kennen. Mijn passie voor de Italiaanse keuken begon tijdens mijn Erasmus in Milaan, waar ik samen met mijn Zuid-Italiaanse huisgenoten de kunst van authentieke gerechten ontdekte. Van zelfgemaakte pasta’s en panzerotti tot het laten rijzen van deeg met een dekentje over de chauffage—het voelde alsof ik een stukje van Italië mee naar huis nam.

De start van

Il Pellegrino


Ik wilde altijd al mijn eigen zaak starten, maar een restaurant leek me te statisch. Toen het idee van een foodtruck opkwam, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Met mijn busje uit 1966, liefdevol "Pelino" genoemd, breng ik een stukje Italiaanse sfeer naar België. Mijn vader, die me altijd onvoorwaardelijk steunde, heeft samen met mij Pelino omgebouwd van een lege camionette tot een prachtige foodtruck. Hij leeft voort in elke rit en in elk gerecht dat ik serveer.

Waarom een foodtruck?


Voor mij staat vrijheid gelijk aan geluk. Met Pelino kan ik elke dag een nieuwe plek kiezen om mensen blij te maken met authentieke Italiaanse smaken. Of het nu op een festival is, een vaste standplaats in Gent, of een privé-evenement: ik wil de zuiderse gezelligheid en smaak van Italië overal verspreiden. Want eten verbindt en maakt mensen gelukkig, en dat is precies wat ik wil doen.

Ik nodig je uit om samen met mij en Pelino te genieten van lekker eten, sfeer en gezelligheid. Of je nu van panzerotti, tiramisù, of een heerlijke aperitiefplank houdt, je bent altijd welkom bij Il Pellegrino!

Team Il Pellegrino met Foodtruck Pelino in actie op een babyborrel

 "Guardare la vita con gli occhi del turista che vede bellezza dove tutti vedono routine." – F. Caramagna

bottom of page